Daan (Inkoper)

Daan heeft ruim 28 jaar ervaring als Inkoper waarvan 10 jaar in de textielindustrie en 10 jaar bij een ziekenhuis. Daan is zijn carrière gestart met een traineeship van een jaar in Bangladesh bij een Buying Agency. Dit bureau bezat toentertijd drie fabrieken waar kleding werd gefabriceerd. Daan onderzocht of productielijnen in die fabrieken gefabriceerd konden worden of dat ze moesten worden uitbesteed. Als het laatste het geval was, deed hij onderzoek bij welke fabriek de productielijn wel gefabriceerd kon worden. Na zijn traineeship is Daan aan de slag gegaan als Inkoper bij het textielbedrijf bij zijn vader. Hier was hij ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de nacht-/bad-/ en ondergoed collectie van de firma. Hij ging naar stoffenbeurzen om textiel aan te kopen, deed onderzoek naar geschikte productielocaties en coördineerde de verkoop in Europa. Door het faillissement van de firma was Daan gedwongen om nieuw werk te vinden en is hij bij het ziekenhuis terecht gekomen. Hier is hij bijna 10 jaar werkzaam geweest als Operationeel Inkoper. Tijdens zijn werkzaamheden in het ziekenhuis was Daan lange tijd de enige Operationeel Inkoper. Hij heeft zich vrij gemakkelijk wegwijs gemaakt in de medische branche. Hij houdt echt van het operationele deel van de functie, zoals het beheren van contracten, het volgen van orders en het bemiddelen tussen leveranciers en eindgebruikers.
Nu na zijn laatste werkzaamheden als Hoofd Inkoper is Daan opzoek naar een bedrijf waar een stabiele factor inzit, om Daan te quoteren ''Om in te kunnen Inkopen moet er verkoop zijn"

Daan komt nuchter en daadkrachtig over en heeft een brede interesse. Hij is niet bang om nieuwe dingen op te pakken en past zich snel aan aan de organisatie. Daarnaast is Daan iemand met een berg aan ervaring in zowel Strategisch, Operationeel als Tactisch inkopen, hier bovenop heeft hij 10 jaar ervaring met Europese aanbestedingen.

Daan is voltijds beschikbaar en heeft een opzegtermijn van één maand, met een salarisindicatie van €5.000,- bruto per voltijdse maand. 

Werkzaamheden

Leidinggevende over team van 4 FTE, contractmanagement, optimaliseren inkoopproces, relatiemanagement, raamcontracten implementeren, adviseren bij aanbestedingen, tender & inkooptrajecten, spend analyseren, adviseren over duurzaamheid & circulair inkopen

Functie

Inkoper

Leeftijd

50

Woonplaats

Haarlem

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Unix, Progress, Topdesk, Esize, GHX, MS Office

Recent bekeken